Pages

May 23, 2011

Why choose Maher Zain songs?

amik pic ni kt google...x per kan :)
Konsep lagu Maher Zain basically tentang ketuhanan or we call in arabic language Rabbaniah الربانية. Si kecil molek kanak-kanak pun suka dengan lagu Maher Zain nie..If antum semua faham liriknya mostly ada kaitan dengan Islamic lyric contohnya berkaitan our Khaliq (Tuhan) seperti lagu Alhamdulillah Pujian kepada Yang Esa...Ada juga lagu tentang Kekasih Alllah Nabi kita Muhammad SAW...seperti The Choosen One, Ya Nabi Salam Alayka...Wardah Khadijah suka sangat dengar lagu2 Maher Zain nie, coz ada antara lagu2 ni dalam Bahasa Arab dan kadang2 tue ada lagu yang ada 2 bahasa...Mix english and arabic language such lagu Barakallahulakuma (walaupun lagu barakallahulakuma ni khas untuk mereka yg baru berkahwin) hehe ...Sambil2 nak improve bahasa inggeris wardah yang lemah nie,,,boleh lah dengan mengamati lirik lagu nasyid Maher Zain...Lagu lain pun boleh sebenarnya...hehe...but i like Maher Zain songs...kanak-kanak sekarang nie suka dengan lagu InsyaAllah Maher Zain siap hafal lagi tue mantooop, dan dah ada pula versi Melayu...Lagu InsyaAllah dalam Bahasa Arab pun ada...suka2x.....hehehe....
 

6 comments:

Hans said...

suka sebab lagu dia sebab dan bermesej

Meatball IKEA Halal

Khadijah said...

suka coz ada konsep dakwah dalam lagu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

Konsep lagu maher zain berdakwah dengan lemah lembut n lirik2 die menyentuh hati kan... tu yang wat ramai yang terpikat :)

ANDA DIREVIEW :
FOLLOWERS AKU YANG KE 999 DAN 1000

Khadijah said...

Hans & en Taufik: ya right lagu maher zain bermesej dan juga liriknya mudah difahami :)

Ila said...

tahu lagu insyallah jer...kena google lagu lain ni

Khadijah said...

ila: lagu maher zain yg lain2 pun best tau...hehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...